JES Creations

VERRUIM JE PERSPECTIEF MET JES-CREATIONS

 • opleiding tot wandelcoach jes creationsIk meld mij aan voor de opleiding tot wandelcoach

 • Graag ontvang ik de brochure van de opleiding wandel natuurcoaching
 • nieuwsbrief jes creations
 • Testionial oud-student opleiding wandel - & natuurcoaching: flinke groeispurt persoonlijk en als coach
  Al met al kijk ik terug op een jaar met flinke groeispurten. De theorie van de opleiding wandel - & natuurcoach heeft veel inzicht gegeven in mij persoonlijk, maar ook hoe ik mag omgaan met een ander, ook buiten de coaching. Je kunt op veel manieren vragen stellen, maar een open en gerichte vraag geeft vaak aanleiding tot een open en echt gesprek. Dat vind ik een mooie ontdekking en aanvulling. Dat haalt ook veel veroordeling en vooroordelen weg. Ik heb ontdekt dat mensen coachen wel mijn hart heeft, maar ook niet eenvoudig is. Ik ben trots op mezelf dat ik er in ben uitgestapt en ook in ben gegroeid.  Al met al kom ik tot de conclusie dat ik een goede keus heb gemaakt om bij jes-creations de opleiding tot wandel - & natuurcoach te doen. Kleinschalig en persoonlijk. Heel toegespitst, mede doordat je aan het nadenken wordt gezet voor je eigen wandelcoachtrajecten. Ik heb veel input gekregen en vind dit fijn om dit te ervaren als ik met anderen spreek en in mijn eigen coach gesprekken. Meer getuigenissen van de opleiding wandel - & natuurcoach bij jes-creations.
 • aanmeldbutton
 • Opleiding tot wandel - & natuurcoach vanaf maart 2023 (meld je aan, groene knop of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).
 • Ik ontvang graag de nieuwsbrief over wandelcoaching
 • Individuele training wandel - & natuurcoaching

Opleiding wandel - & natuurcoach

In de opleiding wandel - & natuurcoach leer je om op een doelgerichte en professionele manier anderen te coachen. Dit wordt ondersteund met diverse coachmodellen, coach-gespreksvaardigheden en wandel - & natuurcoachoefeningen en individuele ondersteuning.

Omdat we trainen met een kleine groep (4 personen), kunnen persoonlijke leerwensen worden afgestemd op de wandel - & natuurcoaching die jij wil bieden. De een wil daarin meer de nadruk leggen op pastoraat, de ander op het leren stellen van vragen, tools om te coachen of de natuur meer in de gespreksvoering te betrekken. De opleiding is ook zeer geschikt voor diegenen die wandelcoaching willen combineren met het (wandel)pastoraat. Al met al een robuuste basis, om al wandelend te kunnen coachen en/of pastoraat te geven.Tijdens de lesblokken is er ruimte voor verwerking van het geleerde en oefenen we met de stof (ervaringsgerichte coaching), zodat je toegerust aan het wandelen gaat met je eigen (proef)klanten.

 Kenmerken van de opleiding wandel - & natuurcoach bij jes-creations:

 • Kleine groepen, met persoonlijke aandacht
 • Klassikaal en individueel les
 • Begeleide intervisie
 • Bijbelse onderbouwing, inclusief pastoraat
 • De opleiding is opgebouwd vanuit Bijbels 'Horen', 'Zien' en 'Wandelen'.
 • Wandel - & natuurcoach gespreksvaardigheden
 • Persoonlijke feedback op je leerproces
 • Wandelen & coaching gaan bieden op je eigen manier met toegespitse begeleiding op het eigen wandelcoachtraject

Testimonial(s):

"Na de Wandelcoaching afgelopen vrijdag kwam ik bruisend en energiek thuis. Terwijl ik in mijn huidige baan uitgeblust thuiskom. Dat contrast heeft me aan het denken gezet."

"Hier heb ik misschien wel de meeste groei in doorgemaakt tijdens de opleiding! In het begin waren mijn gesprekken gewoon gesprekken, die bovendien alle kanten op konden waaien. Daar is structuur en rust in gekomen, en tegelijkertijd ruimte en vrijheid. Dat werkt heel fijn en geeft echt het idee met iemand ‘op weg’ te zijn!"

Dit jaar heb ik als een enorm leerzaam ervaren. Genoeg om nog mee aan de slag te gaan in mijn eigen natuur- en wandelcoachpraktijk.

Wil je ook op deze manier (gaan) coachen? Lees hieronder verder:

Na de opleiding tot wandel- & natuurcoach kan je, o.a. professioneel:

• Stapsgewijs, je klant doelgericht & resultaatgericht coachen / pastoraat bieden.
• Je kennis van pastorale thema's vanuit de Bijbel, gefundeerd vanuit de Hebreeuwse Grondtekst, inzetten binnen het pastoraat en/of de coaching.
• Open en oplossingsgerichte vragen stellen met een - to the point - coachmodel.
• Kennis van en over bomen, planten & de natuur in de coachgesprekken inzetten.
• Gebruik maken van meer dan 50 verschillende wandel - & natuurcoach oefeningen en weet je wanneer je deze het beste kan inzetten.
• Vormgeven van je eigen wandelcoachtraject / pastoraat op een creatieve en ervaringsgerichte manier.
• Jezelf theoretisch verantwoorden (vanuit de Bijbel, ethiek, (neuro)psychologie), coachmodellen en jezelf scherp houden met een eenvoudig reflectiemodel.
• Weet je (als je dat wilt) op welke wijze je je eigen wandelcoach-aanbod (pr-marketing-acquisitie) verder in de markt kan zetten. En/of met welke aandachtspunten je verder aan de slag kan met het pastorale team.

Locatie:

De opleiding wordt gegeven in (de directe omgeving van) Ede, vlakbij diverse afwisselende natuurgebieden.

Data en tijd:

Opleiding wandel - & natuurcoaching vanaf maart 2023. De nieuwe data staan in de brochure. (inschrijving geopend)

Opleiding wandel - & natuurcoaching vanaf september 2023. De nieuwe data staan in de brochure. (inschrijving geopend)

 

September 2022 t/m mei 2023, op vrijdag, van 9:00 uur tot 17:00 uur. VOL

September 2021 t/m juli 2022, op vrijdag, van 9:00 uur tot 17:00 uur. VOL

 

Brochure per mail - opleidingsjaar 2023 - 2024:

In de brochure staat meer informatie over de inhoud van de opleiding, investering, programma van de opleiding.

Graag ontvang ik de brochure van de opleiding wandel natuurcoaching

Heb je vragen of wil je een vrijblijvend gesprek of de opleiding geschikt voor je is?

Mail ons gerust op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06 12 08 74 70

Daarnaast zijn er mogelijkheden voor:

 • een individuele training wandel - & natuurcoaching,
 • een coachwandeling om zelf de impact van wandelcoaching te ervaren
 • wandelcoachtraject

Wil je ook wandelcoach worden? Meld je aan voor de opleiding wandel - & natuurcoach per maart 2023:

aanmelden

 

 

 

Nadat je je hebt aangemeld, nemen wij contact met je op voor een intakegesprek.

Nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van nieuws over de opleiding tot wandelcoach, wandelcoachtrajecten en andere activiteiten of wetenswaardigheden. Meld je aan voor de nieuwsbrief:

nieuwsbrief jes creations


 


 

Docenten / trainers & wandelcoaches:

Ruben van Oel heeft als opleidingen, Tuin - en Landschapinrichting en Maatschappelijk werk & dienstverlening afgerond. Hij heeft deze 2 beroepen gecombineerd als professioneel wandelcoach. Daarnaast geeft hij les in de Hebreeuwse Taal, vervaardigt hij schilderijen in acryl en olieverf en geeft hij les in kunstschilderen. Daarnaast ontwerpt en onderhoud hij ook tuinen. Als extra mogelijkheden kunnen in het ontwerp ook Hebreeuwse letters of woorden worden toegevoegd. Binnen de werkzaamheden van jes-creations wordt het geleerde uit deze opleidingen en uit andere opleidingen/trainingen prachtig gecombineerd. Aan de ene kant werken in de natuur en aan de andere kant werken met mensen. Met beide benen op de grond, zien wat mogelijk is, talenten en gaven naar voren halen en de eerste stappen zetten.

Marijke van Oel heeft als opleidingen afgerond: Orthopedagogiek & GZ-psychologie en werkt daarnaast ook als professioneel wandelcoach. Naast het volgen van diverse cursussen heeft zij ook ruime ervaring in het geven van cursussen binnen diverse organisaties en opleidingsinstituten wat goed van pas komt in de cursussen en opleidingen die gegeven worden binnen jes-creations.

De onderdelen van jes-creations:

Hebreeuws: het geven van cursussen Bijbels Hebreeuws, lezingen en spreekbeurten over diverse thema's

Kunstschilderen: het vervaardigen van schilderijen, geven van workshops en schilderlessen.

Wandelcoaching: het bieden van coaching, opleiding wandel - & natuurcoaching, trainingen in gespreksvaardigheden, supervisie en bedrijfsondersteuning en toerusting van pastorale teams.

Tuin: als Tuin - & Landschapinrichter onderhoudt, ontwerpt Ruben tuinen voor bedrijven en particulieren. Het is mogelijk om Hebreeuwse woorden of letters in het ontwerp te verwerken.

 

Verruim je perspectief met jes-creations.

jes-creations wil anderen zicht geven op hun mogelijkheden / toe te rusten, zodat zij de ruimte krijgen om te groeien.